Error 97 When Using Report Generation Toolkit for LabVIEW

Updated Nov 4, 2019

Reported In

Software

  • LabVIEW
  • LabVIEW Report Generation Toolkit

Issue Details

  • When running a program using Excel/Word invoke nodes I receive Error 97: LabVIEW: (Hex 0x61) A null or previously deleted refnum was passed in as an input.
  • When I run one of the example programs from the Report Generation Toolkit, I receive Error 97.
  • I am receiving Error 97 after modifying some of my code. Why is this happening and how do I fix it?

Solution

This error may occur because the expected location at which LabVIEW looks for a specific VI or library may no longer exist nor contain the expected VI. To resolve this issue, try the following troubleshooting steps:
 
  • Resolve or update the file paths so that LabVIEW finds the correct VI's or libraries in the expected directory.
    • This may occur when one moves a program from one computer to another or does not follow best practices for moving VI's to a different location on the hard drive.
    • This may occur when using a 3rd party driver and code is transferred between computers. Be sure the subVIs are referencing the expected directories.
  • Recompile the VI. by holding down Control-Shift and pressing the Run arrow of the top level panel of the VI. After pressing the Run arrow, select File»Save All so that the example will run properly the next time.
    • In rare circumstances, LabVIEW may not recognize that a VI is in need of recompilation after a change has been made.
    • This may happen when upgrading LabVIEW and it may be necessary to force the VI to recompile before it will run properly. 
  • Repair the Report Generation Toolkit in Windows if corrupted sub-VIs are causing the error.
  • Reinstall the Report Generation Toolkit if missing sub-VIs are causing the error.