FRC RoboRIO CAN Port is Not Showing in Web Interface

Updated May 3, 2018

Reported In

Hardware

  • roboRIO-FRC

Issue Details

I have a new RoboRIO that I have imaged with the current FRC software. When I view the device in the Web Interface, I do not see the CAN port. 

Solution

There are many aspects that could affect the CAN bus not showing up. Follow the troubleshooting steps below to help identify why this behavior is occurring.
 
  • Check that you have the latest firmware for the device. 
    1. Access the Web Interface by inputting the address 172.22.11.2 in your browser's address bar 
    2. Login by using "admin" as the Username and leave the Password field blank.
    3. Click Update Firmware and browse to the latest version of the firmware: Program Files x86\National Instruments\Firmware\cRIO\76F2\
  • Check for the ports showing up in NI MAX or the Web Interface.
  • Test device on another computer with the FRC software.
    • ​If the device shows up on another machine, try reinstalling the FRC software suite on the original machine.
  • Test a working roboRIO on the development machine. 
    • If another device has all ports showing on the machine, that would indicate the problem lies within the device.
      • Check for lose physical connections and/or damaged ports.
      • Try reformatting the device
If all of the steps above have been addressed, and there is no change in behavior, please contact National Instruments FIRST support

 

WAS THIS ARTICLE HELPFUL?

Not Helpful