Getting an Error While Running an Executable on My Development Computer

Updated Jun 7, 2018

Reported In

Software

  • LabVIEW

Issue Details

My application runs fine in LabVIEW but when I builds it into an executable and run it on the same computer I get an error that "this VI is not executable on the full development version of LabVIEW is required to fix the errors". I have been able to build and run executables for this program in the past but now it's not working.

Solution

This issue can be resolved by performing a mass compile on the project. 

Additional Information

When mass compiling, LabVIEW opens and closes VIs automatically. This does the following:
  • Ensures that all subVIs exist and relinks them to the main VI. It decreases loading time since LabVIEW will not need to search for the VIs.
  • Updates the VIs to the current LabVIEW version.
  • Reports corrupted VIs which can prevent them from loading correctly.
To perform a mass compile:
  • LabVIEW 6.0 and higher: Select Tools>Advanced>Mass Compile.
  • LabVIEW 5.x and earlier: Select File>Mass Compile.
  • Choose the directory of the VIs to compile from Directory to compile.
  • Choose a directory to save the log file from Log Results.
  • Enable the Cache VIs checkbox if you want LabVIEW to keep the VIs in memory so that they do not need to be loaded every time a top-level VI is compiled. (The recommended number of VIs is between 50 and 80.)
  • Click on Mass Compile.

WAS THIS ARTICLE HELPFUL?

Not Helpful