Error -200073 When Trying to Use SCXI Modules in a SCXI Combo Chassis

Updated Aug 20, 2018

Reported In

Hardware

  • Chassis for SCXI

Software

  • Measurement & Automation Explorer (MAX)

Issue Details

I have a PXI-1052, PXI-1050, PXI-1011 or PXI-1010 combo chassis with SCXI slots, and none of my SCXI modules show up in MAX. When I try to run test panels on a SCXI module that I define, I receive Error -200073, Measurements: SCXI module specified in the hardware configuration was not found. What causes this behavior?

Solution

This error message commonly occurs in one of three situations: 
 
  • The SCXI portion of the chassis is not powered on
  • The chassis is configured for an improper voltage range
  • The driver or some other component are not properly installed or are corrupted.

If the combo chassis you are working with has separate power for the PXI and SCXI portions of the chassis, be sure the SCXI portion is powered on. Consult your chassis' User Manual to find the location of the SCXI power switch.

If the SCXI portion is powered on, then make sure the chassis is configured for the proper voltage range. The PXI-1010, 1011 and 1050 combo chassis have a rotary switch on the rear of the SCXI portion where an AC power cord is connected. You must pry off the cover of the rotary switch to access the drum. On the drum are 4 voltages: 100VAC, 120VAC, 220VAC and 240VAC.

Set the drum in place so that the voltage for your power supply can be read horizontally. Snap the cover back into place. At this point you can reconnect power and the SCXI modules should be detectable in MAX. If you continue to experience Error -200073 after verifying that this setting is correct, please contact NI support for further assistance.

For the last case, try to repair the driver installation or reformat the controller to start the installation from the scratch.

WAS THIS ARTICLE HELPFUL?

Not Helpful